Kapcsolat

BELLOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Budapest, Kétújfalu utca 237. H-1182
Telefon: +36(20)562-9037
E-mail cím: info@bellor.hu
Honlap: http://www.bellor.hu | http://www.kristalypoharak.hu

Adószám: 14566369-2-43
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-909732, bejegyezve a Fővárosi Bíróságon mint Cégbíróságon
Bankszámlaszám: 10918001-00000049-14910004 (UniCredit Bank)

Termékeinket személyesen is megtekintheti és átveheti raktárunkban:

1182 Budapest, Kétújfalu utca 237. (bekanyarodva a Királyhágó utcáról, be kell menni balra az első kapuba és az udvarban 3. ház)

Nyitvatartás:

előzetes egyeztetés

Tel.:+36202603377

Hogyan készül?

Kedves látogató!

Engedje meg, hogy röviden bemutassuk kristálytermékeink elkészítésének folyamatát. A nálunk kapható kristálypoharak, kristályvázák és egyéb kiegészítők egytől egyig 24%-os ólomoxid tartalmú kristályból készültek, méghozzá az 1887-ben alapított Neman üveggyár erre szakosodott mestereinek kezei alatt. Méltán büszkék vagyunk arra, hogy termékeink elkészítésekor  az összes munkafolyamatot manuálisan végzik a szakemberek, így minden egyes poharunk, vázánk 100%-ban kétkezi munka eredménye.

A fokozatosan korszerűsödő technológiának köszönhetően a belorusz üvegművesek a formázás és felületképzés legújabb módszereit használva széles termékpalettát kínálnak a megrendelők különféle igényeinek kielégítésére. A Neman egyedi termékeit többek között Oroszországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Bulgáriában, Görögországban, Olaszországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Kanadában és a balti államokban értékesítik.

Reményeink szerint Magyarországon is egyre több rajongója lesz a szépség és elegancia harmóniájának, a korszerű dizájn és a klasszikus formák egybevonásának, melynek köszönhetően a belorusz kristálytermékek méltán népszerűek a világ többi részében. Jelzi ezt az a sok díj is, amiket az üveggyár mesterei a különböző kiállításokon nyertek az elmúlt években.

Az általunk forgalmazott termékek ólomtartalma 24%, ami megfelel a világszabványnak (full lead crystal). Az ólomkristályt nagy kemencékben olvasztják körülbelül 1500°C-on, majd bonyolult fizikokémiai folyamatok következtében keletkezik az a jól formálható anyag, amit nem lehet lebontani savas, lúgos vagy szesztartalmú folyadékokkal, így az ólomkristály teljesen veszélytelen. Mivel a kristály ekkor még folyós, puhább állagú (puhább a sima üvegnél is!), könnyedén alakítható gravírozó, csiszoló és gyémántszemcsés korongokkal. A mesterek előre megjelölt minta szerint kézzel - a gyorsan forgó korongok segítségével - csiszolják a kívánt metszéseket. Ezt követi a kémiai polírozás, ami felmelegített savjellegű anyagok felvitelét jelenti. Utána újabb mintákat gravíroznak az anyagba, ezeket már attól függően polírozzák, hogy milyen végső összhatást kívánnak elérni.  

Az egész folyamat rendkívül munkaigényes és magas szintű szakmai tudást igényel. Bátran állíthatjuk, hogy minden kézzel készült pohár, váza és tálka magába szívja a mester lelkének egy részét, a fantázia szárnyalását, mesterségének vonásait. Így a kézzel készült kristálykészletben minden egyes darab kicsit más, és pont ez a minőség egyik fő ismertetőjele.